reiki-mikao-usui.jpg

Usui Reiki

Usui Reiki kommer från Japan. 

Reiki är ett japanskt ord för
”Universell livsenergi” av Hawayo Takata.

Reiki handlar om ett sätt att leva, tänka och medvetet förändra sitt tankemönster.

Att ta ansvar för sitt liv och hälsa.
När man väl förändrat sitt sätt att tänka och se på saker, kommit till nya insikter, kan man helt enkelt inte backa tillbaka.

Holy Fire ® III

Reiki energin kommer från en oändlig källa och är en fantastisk helande metod att använda sig av. Reiki ger kroppen avkoppling, är stressreducerande, smärtlindrande, stärker immunförsvaret, ger bättre sömn, effektiv mot ångest samt fysiska och mentala spänningar. 

Reiki är ett utmärkt komplement till sjukvården. Den ger lindring och tar bort biverkningar om man är under en medicinsk behandling likväl att Reiki stärker den som vårdar en sjuk anhörig. Reiki hjälper även till och gör en mer harmonisk övergång vid dödsbädden. Djur tycker mycket om Reiki och tar lätt emot energin.


Reiki används idag på sjukhus som en komplementbehandling i flera europeiska länder som England och Frankrike samt i USA. Där ingår den inom palliativ vård till cancersjuka och deras anhöriga. I Sverige är Reiki klassat som friskvård av Skatteverket.

Reiki har sin början i Japan tidigt 1900-tal. Den 49åriga buddistiske munken Mikao Usui Sensei (foto, född år 1865) gav sig ut på en inre resa för att söka upplysning år 1914 på det heliga berget Kurama. Under en 21 dagars meditation kom en morgon en stark ljusstråle till hans tredje öga med gyllene symboler som kunde användas i att starta ett läkande. Dr Mikao Usui upptäckte därefter hur han med denna livsenergi kunde hjälpa folk till ett läkande och såg också hur den kunde förändra människors liv till det bättre och hjälpa dem att läka både mentalt, emotionellt och även kroppsligt.

Mrs Takata är den som lade till Usui master symbolen till Reiki systemet och på så vis gjordes Usui Reiki systemet vidareutvecklat ännu ett steg. William Lee Rand vid International Center of Reiki Training tog Usui Reiki ännu ett steg och Holy Fire tillkom år 2014. Denna energi är en mjuk men ändå en kraftfull och mycket hög frekvens med hög potential. 

Holy Fire uppgraderades till 3e nivån år 2018. Holy Fire® III ska tända och ljusa upp det Autentiska Jaget som finns inom vår fysiska kropp. Själens kvalitéer kommer fram och man kan känna sig mer kraftfull för att följa sitt livs syfte.

Usui Reiki behandlingen ges när du ligger ner på en behandlingsbänk med en skön filt och kudde under huvudet samt med kläderna på. Samtidigt får du lyssna på avslappnade musik. Reikiutövaren lägger händerna på eller strax ovanpå kroppen och ger Reiki utefter positioner på både fram- och baksida kropp. Som klient kan du uppleva värme från dennes händer när denne håller dem på kroppen eller en bit ovanför. Ibland upplevs en pirrande känsla av energi som flödar i kroppen. Den fysiska beröringen aktiverar dessutom kroppens egna ”må bra” hormon oxytocin. Under en Reiki behandling sjunker blodtrycket när du går ner i vila. Då får ditt parasympatiska del inom ditt autonoma nervsystem vara aktivt och avkoppling och återhämtning ges till kroppen och din matspjälkning får arbeta i lugn och ro. I denna vila kan kroppen påbörja sin självläkande process.

 

Som Usui Sensei en gång återupptäckte med att Reiki, är att Reiki renar vårt energisystem och hjälper oss att komma i balans.

Reiki har många hälsofördelar som jobbar på flera plan, fysiska, psykiska, emotionella och även på andliga planet. Det är inte är en religion utan att man ges insikter själsligt/andligt och kommer mer i kontakt med sitt inre Jag. Det kan öppna upp dörren för ännu mer intuition när du deltar under kurser med Reiki. Vilket är en positiv del av din personliga utveckling.